پاورپوینت آموزش کاشت گندم
پاورپوینت آموزش کاشت گندم
پاورپوینت آموزش کاشت گندم |
![]() |
دسته بندی | پاورپوینت |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 1228 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 16 |
پاورپوینت آموزش کاشت گندم
اسلاید ۱ :
ضد عفونی بذور
بذور گندم را بر روی یک سطح تمیز مانند نایلون یا برزنت پهن نموده سپس بذرها را با مقداری آب خیس نموده به حدی که بذور مرطوب شوند سپس سم را به نسبت مناسب با بذور به طوری آغشته نمایید تا یک لایه سم به بذر چسبیده باشد. برای اختلاط بهتر است از پارو یا بیل استفاده نمایید .
از سموم مناسب ضدعفونی می توان به سموم دیویدند و ویتاواکس تیرام اشاره نمود که به ازاء هر ۱۰۰ کیلوگرم بذر ۲۰۰ گرم سم می توان اختلاط نمود شایان ذکر است که بذور ضدعفونی شده را نباید به مدت زیادی انبار نمود .
اسلاید ۲ :
طریقه استفاده از ازتو باکتر
۱۰۰ کیلوگرم بذر را با یک کیلوگرم ازتوباکتر اختلاط نمائید . بذر باید کمی مرطوب باشد و بهتر است با آب شکر مرطوب شود چون شکر می تواند یک منبع غذایی برای باکتری باشد .
n
n
n
اسلاید ۳ :
فوائد استفاده از ازتو باکتر
ازتوباکتر علاوه بر اینکه خاصیت ضدعفونی دارد ( تشدید کننده ضدعفونی است ) تثبیت کننده ازت نیز می باشد و ازت تثبیت شده خاک را قابل جذب می کند یعنی شرایط را برای رشد محیط محیا می کند تا بتواند ازت خاک را جذب کند . در صورت استفاده صحیح افزایش تولید به میزان ۳۰-۱۰ درصد حاصل خواهد شد .
اسلاید ۴ :
آماده سازی بستر کاشت
یکی از راههای افزایش عملکرد تهیه بستر مناسب کشت می باشد.
در اراضی که بقایای گیاهی و سابقه آفات داشته باشد شخم باید توسط گاوآهن برگردان دار انجام شود و اگر بقایای گیاهی کم بود می تواند شخم را بوسیله چیزل انجام داد.
اسلاید ۵ :
یکی از مراحل آماده سازی بستر کاشت عملیات لایه شکنی می باشد که باید در حدود یک ماه قبل از عملیات خاکورزی انجام شود .
رطوبت مناسب خاک یکی از عوامل مهم برای کاهش تعداد دفعات دیسک زنی است .
n
n
n
n
دیسک زنی در شرایط
رطوبت مناسب مزرعه
n
اسلاید ۶ :
تاریخ کاشت
بهترین تاریخ کاشت در هر منطقه توسط کارشناسان مراکز تحقیقات ارائه می شود که کشاورز باید در این محدوده زمانی مزرعه خود را کشت نماید . به عنوان مثال بهترین تاریخ کاشت گندم در شرق استان گلستان از ۱۵ آبان الی ۳۰آذر است .
اسلاید ۷ :
مزایای استفاده از کمبینات
کاهش بذر مصرفی تا ۴۰ کیلوگرم در هکتار
کاشت یکنواخت بذر
نیروی کار کمتر
کشت سطح بیشتری از اراضی در واحد زمان
کاهش تردد ماشین آلات و در نتیجه کاهش فشردگی زمین
کاهش هزینه کشت
ظرفیت بالای مخزن بذر جهت صرفه جویی در وقت و .. .
اسلاید ۸ :
دلایل عمده در عدم یکنواختی سطح بذر
.۱عدم توزیع یکنواخت کودهای قبل از کاشت و همزمان با کاشت
.۲تنظیم نبودن ردیف کار و کمبود این دستگاهها و عدم دقت رانندگان به علت کشت مزرعه در کمترین زمان ممکن و از دست ندادن کشت مزارع کشاورزان دیگر
.۳عدم تهیه بستر مناسب (عدم شخم تابستان جهت ذخیره رطوبت و عدم شخم صحیح مجدد )
.۴واقع بودن مزارع در شیب های تند و شخم در جهت شیب
.۵عدم وجود زهکش دربعضی مزارع و آب ماندگی و در نتیجه خفگی ریشه
.۶مخلوط نکردن مناسب کودها
اسلاید ۹ :
بعضی کشاورزان برای تسهیل در امر کوددهی قبل از کشت یا هنگام کشت ابتدا کودهای ازته و فسفاته و … را برای چند هکتار با هم طوری اختلاط می کنند که کودها کاملاً با هم مخلوط نمی شوند . این ناهماهنگی در اختلاط کوددهی به همراه عدم توزیع یکنواخت کودها در سطح مزرعه باعث می شود در بعضی از قطعات از یک کود خاصی ( مثلاً ازته ) بیش از اندازه و در بعضی قطعات کمتر از حد نیاز استفاده شود که نتیجه آن باعث عدم سطح سبز مناسب و مشاهده علائم مربوط به کمبود یک عنصرخاص را در مزرعه سبب شود .
اسلاید ۱۰ :
مزایای شخم تابستانه
ایجاد شرایط مناسب جهت تهویه خوب و ذخیره رطوبت
مبارزه مکانیکی با علفهای هرز و قرار گرفتن بذور علفهای هرز در سطح خاک و جوانه زنی و شروع به رشد آنها و در نتیجه از بین رفتن آنها با شخم .
کشاورزان میتوانند در مرداد ماه و یا بعد از برداشت محصول سال قبل اراضی خود را با گاوآهن معمول ( برگردان دار ) شخم تابستانه نمایند .