پاورپوینت انواع بسته بندی گوشت و مواد مصرفی آن
پاورپوینت انواع بسته بندی گوشت و مواد مصرفی آن
پاورپوینت انواع بسته بندی گوشت و مواد مصرفی آن |
![]() |
دسته بندی | پاورپوینت |
فرمت فایل | ppt |
حجم فایل | 3493 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 22 |
پاورپوینت انواع بسته بندی گوشت و مواد مصرفی آن
اسلاید سوم:
بسته بندی غذاهای گوشتی
•مقدمه
فرآورده های گوشتی یا گوشت ها ، طیور و ماهی ها ، طبقه بندی گسترده ای از
محصولات غذایی اند که انواع متفاوت بسته بندی را می طلبند . این فرآورده ها
از جمله گوشت های قرمز تازه به اکسیژن نیاز دارند تا قابلیت عرضه به مصرف
کننده را داشته باشند ؛ در حالی که اکسیژن ، گوشت هایی مانند گوشت های عمل
آوری شده را به سرعت فاسد می کند . به همین دلیل ، در هر فرآورده ی گوشتی
نوع خاصی از بسته بندی لازم است . در انتخاب بسته بندی غذاهای گوشتی ، باید
در مورد شکل و مواد اولیه تصمیم گرفت . بسته بندی مناسب به ثبات رنگ ،
شرایط نگهداری ، وضعیت میکروبی ، میزان نگهدارنده ها و نوع فرآیند تولید
بستگی دارد . • •زمان توزیع ، طول عمر نگهداری ، اندازه ی محصول و قیمت
آن ، بهای قبلی در بازار و برچسب جدید نیز باید در بسته بندی مد نظر قرار
گیرد . عمر نگهداری غذاهای گوشتی تازه از غذاهای گوشتی عمل آوری شده کوتاه
تر است . محصولات فرآوری شده به بسته بندی های پیچیده تر و گران تری نیاز
دارند ؛ زیرا این محصولات در دماهای بالاتر و به مدت طولانی تری در یخچال
نگهداری خواهند شد .
اسلاید چهارم:
اهداف کلی بسته بندی فرآورده های گوشتی
•مهم ترین هدف از بسته بندی فرآورده های گوشتی ، حفظ کیفیت محصول و عرضه ی آن ها در اندازه ها و برش های مورد نیاز بازار است . به این معنا که امکان دارد بسته بندی برای مصرف یک نفری یا برای عرضه به خرده فروشی در ابعاد بزرگ و برای تهیه ی غذا باشد .
•بسته بندی باید سالم و دارای استحکام زیاد باشد . گوشت فرآوری شده با حرارت و گوشت های عمل آوری شده با نیتریت ، در مقایسه با گوشت تازه ، غالباً به مراقبت های فیزیکی بیشتری نیاز دارند . محصولاتی که در همان مکان فروش بسته بندی می شوند ( مانند گوشت تازه ) به بسته بندی بسیار محکم و سالمی نیاز دارند .
اسلاید پنجم:
•به طور کلی ، بسته بندی غذاهای گوشتی باید بین محصول و محیط اطراف حایلی ایجاد کند تا محصول حفظ و نگهداری شود . قابلیت نفوذ بسته بندی ، به نوع گوشت بستگی دارد . گوشت هایی که ماه ها در دمای اتاق نگهداری می شوند ، از قبیل گوشت های استریل تجاری ، باید از تأثیر اکسیژن مصون باشند . بسته بندی چنین محصولاتی نباید اکسیژن و آب را از خود عبور بدهد . در غذاهای گوشتی منجمد نیز بسته بندی باید مانع از خروج آب شود . علاوه بر این ها ، بسته بندی باید از ورود مواد بیولوژیک ، شیمیایی و فیزیکی به داخل محصول جلوگیری کند ؛ زیرا این مواد از کیفیت یا سلامت محصول می کاهند . •ترکیباتی که امکان دارد در حین نگهداری از بسته بندی به محصول انتقال یابند ، نباید سمی باشند . سازمان غذا و دارو ایالات متحده ی آمریکا ، نوع و حد مجاز ترکیب خارج شده از مواد پلاستیکی تماس یافته با غذا را اعلام کرده است . روی هم رفته بسته بندی باید محصول گوشتی را به خوبی حفظ کند تا به طور مناسب و اقتصادی توزیع شود . بسته بندی های گران در نهایت این اهداف را برآورده نخواهد کرد . بسته بندی در کشورهای توسعه یافته عامل مهمی در کاهش قیمت مواد غذایی است .