مبانی نظری و پیشینه تحقیق رضایت زناشویی و عملکرد جنسی ( فصل دوم پایان نامه )
مبانی نظری و پیشینه تحقیق رضایت زناشویی و عملکرد جنسی ( فصل دوم پایان نامه )
مبانی نظری و پیشینه تحقیق رضایت زناشویی و عملکرد جنسی ( فصل دوم پایان نامه ) در 83 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc |
![]() |
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 105 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 83 |
مبانی نظری و پیشینه تحقیق رضایت زناشویی و عملکرد جنسی ( فصل دوم پایان نامه ) در 83 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
توضیحات:
فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه ی پژوهش)
همرا با منبع نویسی درون متنی فارسی و انگلیسی کامل به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری در مورد متغیر و همچنین پیشینه در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب برای فصل دو پایان نامه
منبع : دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: WORD و قابل ویرایش
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
- آسیب های رابطه و صمیمیت
مشکلات مربوط به صمیمیت معمولاً در نتیجه شکست در روابط است. براون (2007؛ به نقل از هولت و همکاران، 2009) بر این عقیده است که بسیاری از افراد به خاطر درد و رنج جراحت یا خیانتی که پس از یک پیوند صمیمی تجربه می کنند، از حمایت اجتناب می کنند. یک شخص وابسته تر از لحاظ عاطفی در یک رابطه، اغلب احساسات متناظر آسیب پذیری همراه با چنین صمیمیتی را دارد. بنابراین، اغلب یک همبستگی بین صمیمیت و ترس از صدمه دیدن وجود دارد. خیلی اوقات این ترس از درد و رنج است که اغلب از صمیمیت واقعی جلوگیری می کند. براون، هم چنین خاطر نشان می کند که اجتناب کنندگان از صمیمیت، اغلب به خیانت در روابط آسیب پذیر هستند. این قبیل زوج ها معمولاً احساسات و هیجانات مثبتشان را با رفتار تحریک آمیز و خوددارانه محدود می کنند.
از جمله آسیب های شناسایی شده در روابط نزدیک، "جراحات دلبستگی" می باشد. جراحات دلبستگی در روابط زوجین هنگامی رخ می دهد که یکی از زوجین کاری انجام می دهد و یا چیزی به زوج دیگر می گوید که به ماهیت دلبستگی صدمه می زند (جانسون، 1996؛ به نقل از میلیکین، 2000). به عبارتی، به هنگام احساس ناراحتی و آشفتگی یکی از زوجین، دیگری، مراقبت کننده و فراهم کننده آسایش و راحتی برای همسر خود نیست و عملی غیر از این را انجام می دهد. رویداد های منفی مربوط به دلبستگی، به خصوص ترک، رها شدن و خیانت، ظاهراً اغلب موجب آسیب جبران ناپذیری به روابط صمیمی و نزدیک می شود. به هر حال، هنگامی که همسری از لحاظ عاطفی غیر قابل دسترس بوده و دیگر پاسخ دهنده به نیاز های همسر نیست، ناامنی دلبستگی و آشفتگی ارتباطی را موجب می شود ( جانسون، مکینن و میلیکین، 2001). رخدادهای تروماتیک یا آسیب زایی که بین زوجین صدمه می زنند و اگر برطرف نشوند باعث نگهداری چرخه های منفی و ناامنی در دلبستگی می شوند، مخصوصاً ترک شدن ها و خیانت ها، اغلب باعث وارد آمدن آسیب همیشگی به روابط نزدیک می شوند ( جانسون و دنتون، 2002).
- دلایل عدم صمیمیت جنسی براساس تحقیقات انجام شده
بک و همکاران(2009) در پژوهش خود به این نتیجه رسیدند که در حالی که سرطان پروستات با عوارض جانبی فیزیکی قابل توجه و عوامل استرس زای روانی و اجتماعی همراه است، می تواند در صمیمیت جنسی زوجین نیز مداخله کند.
لو و همکاران(2009) در پژوهش خود دریافتند افرادی که سرطان سر و گردن داشتند مشکلات جنسی و صمیمیت را گزارش می کردند. در تأیید این موضوع گیانتن،(2008) می نویسد که سرطان و درمان آن می تواند در عملکرد جنسی دخالت داشته باشد، به طور مستقیم با کاهش پتانسیل پاسخ جنسی و به طور غیر مستقیم از طریق مداخله در شرایط فیزیکی مطلوب برای لذت بردن از عمل جنسی. طبق این پژوهش سرطان به طور جدی می تواند صمیمیت را در زوجین از بین ببرد.
نتایج پژوهش پاژر(2006) نشان داد افراد دلبسته، دل مشغول و بیمناک کنترل خلق منفی، صمیمیت و تعهد کمتری را داشتند. همچنین، نتایج پژوهش مک کارتی(1999) نشان داد زمانی که رابطه جنسی به خوبی انجام نگیرد، صمیمیت در رابطه زوجین کاهش یافته و سرزندگی ازدواج از بین می رود.