مبانی نظری و پیشینه تحقیق ناباروری (نازایی)
مبانی نظری و پیشینه تحقیق ناباروری (نازایی)
مبانی نظری و پیشینه تحقیق ناباروری (نازایی) در 24 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc |
![]() |
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 28 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 24 |
مبانی نظری و پیشینه تحقیق ناباروری (نازایی) در 24 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
- همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
- توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
- پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
- رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
- منبع : دارد (به شیوه APA)
- نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
مقدمه
وضعیت باروری و عوامل وابسته به آن با ایجاد استرس روانی اجتماعی، کاهش رضایت از زندگی، افزایش مشکلات زناشویی و کاهش اعتماد به نفس جنسی و همچنین کاهش رضایت جنسی و زناشویی بر کیفیت زندگی مؤثر بوده و در نهایت باعث تغییر در کیفیت زندگی می شوند. ناباروری یک جنبه روان شناختی مهم در زندگی فرد و یکی از مهم ترین کارکردهای خانواده به شمار می رود، خواسته ایدئال افراد آن است که بارور باشند، ولی مانع بارداری شوند (نورانی و همکاران، 2012).
یک زوج زمانی از نظر بالینی نابارور تلقی می شوند که طی یک سال مقاربت بدون پیشگیری، باروری حاصل نگردد ناباروری گرچه یک بیماری نیست ولی می تواند باعث اختلالات مهم عاطفی گردد. ناباروری عوارض و عواقب روانی و اجتماعی متعددی بجا میگذارد. ناباروری یکی از مشکلات فردی و اجتماعی است که صرف هزینه های گزافی را جهت درمان طلب کرده و می تواند باعث از هم گسیختگی ثبات خانواده گردد (برک و همکاران، 2012).
از نظر پزشکی ناباروری عبارت است از ناتوانی در بارداری پس از یک سال مشارکت و آمیزش جنسی بدون جلوگیری از بارداری. میزان ناباروری اولیه به سرعت در میان زنان جوان افزایش پیدا کرده است . عوامل مختلفی در افزایش ناباروری ذکر شده اند از جمله به تعویق انداختن باروری تا اوایل30 یا اوایل 40 سالگی، افزایش بیماری های مقاربتی، استفاده از روش های ضد بارداری خاص مثل IUD (مارکوین، 1998؛ به نقل از پوتینگر و همکاران، 2006)). میزان ناباروری در میان کشورها متفاوت است. در ایران شیوع ناباروری 9/24 درصد گزارش شده است. تقریبا 3/1 از موارد ناباروری با علت زنانه و 3/1 آن به مرد نسبت داده می شود و 3/1 آن در تعامل بین این دو است و 20درصد باقیمانده با علت ناشناخته مشخص می شود. با این حال، به نظر میرسد که زن بطور مداوم مسئول ناباروری یک زوج، شناخته میشود و اوست که اغلب در معرض مجازات های اجتماعی و اقتصادی قرار میگیرد. باروری در کشورهای اسلامی بسیار مطلوب در نظر گرفته میشود و آن ممکن است باعث شود که شوهران این زنان، همسر خود را طلاق دهند یا اینکه اقدام به گرفتن همسر دوم نمایند، بدون رها کردن همسر اول. زندگی به عنوان زن نابارور می تواند بسیار استرس زا باشد. غالبا ترس این زنان از این است که همسر آنها در حال از دست دادن علاقهی خود نسبت به آنهاست (اردبیلی، مقدم، سلسالی، رمضان زاده و ندجات، 2011). ناباروری میتواند زیانهای اجتماعی و روانی بر روی فرد داشته باشد. عواقب آشکار مثل طرد یا طلاق و شکلهای ظریفتری از ننگ اجتماعی که میتواند منجر به انزوا و پریشانی روانی شود ( کوسینیو و دومار، 2007).
شاید
یکی از سخت ترین عوارض هیجانی ناشی از ناباروری، از دست دادن احساس کنترل
بر زندگی باشد. برای بسیاری از چنین زوج هایی، ناباروری نقطهی کانونی
گفتمانها و وظایف روزانه می شود و اغلب به طرد از دیگر جنبه های مهم زندگی
میانجامد( رونتا و ریتان، 2010). بخش مهمی از هویت بزرگسالی با تولید مثل
تحقق پیدا میکند، هنگامی که این مسئله به راحتی رخ نمیدهد، در زوج ها
سردرگمی و عصبانیت ایجاد میشود. در یک بررسی به عنوان ارزیابی روانی پی
آمدهای ناباروری، بیشتر بیماران نابارور، بویژه زنان، ارزیابی و درمان
ناباروری را ناراحتکننده ترین تجربه ی زندگیخود قلمداد میکنند
-Marroquín
.Pottinger
. Cousineau&Domar
.Revonta & Raitanen