مبانی نظری و پیشینه پایان نامه امید و امیدواری
مبانی نظری و پیشینه پایان نامه امید و امیدواری
مبانی نظری و پیشینه پایان نامه امید و امیدواری در 19 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc |
![]() |
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 34 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 19 |
مبانی نظری و پیشینه پایان نامه امید و امیدواری در 19 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
- همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
- توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
- پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
- رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
- منبع : دارد (به شیوه APA)
- نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
مقدمه
اشنایدر، امید و امیدواری را اینگونه تعریف می کند: امید توانایی درک شده برای تولید راههایی به سمت اهداف خوشایند، همراه با انگیزه ی درک شده برای استفاده از آن راه ها، تا فرد به هدف مورد نظر برسد. امید به نحو روشن در دوره نوزادی، کودکی و نوجوانی رشد می کند. در پایان نخستین سال زندگی، پایداری شئی و طرحواره های علت و معلولی به نوزادان امکان می دهد که در مورد گذرگاه های معطوف به هدف تفکرات پیش بنیانه داشته باشد (دبیری، 1393). به طور کلی برای امید میتوان هفت مفهوم را در نظر گرفت که شامل انتظارات مثبت، جهت بینی آینده، هدفمندی، فعالیت، واقع گرایی، تنظیم اهداف و ارتباط درونی و به معنای وسیع کلمه بهزیستی روان شناختی نمود (یگانه، 1392).
امید و امیدواری یکی از ویژگیهای زندگی است که ما را به جستجوی فردای بهتر وا می دارد. امید یعنی موفقیت و آینده بهتر دلیلی برای زیستن. وقتی امید وجود داشته باشد، شادی و سرور در زندگی حضور خواهد داشت. در مقابل، ناامیدی فرد را در وضعیت غیر فعالی قرار میدهد که نمیتواند موقعیت های مختلف خود را بسنجد و در مورد آنها تصمیم بگیرد. ناامیدی، شخص در برابر عوامل تنش زا، بی دفاع و گرفتار می کند. و شخص با گذشت زمان، تمامی امید خود را از دست میدهد. نا امیدی سبب میشود که فرد به طور دائم تجربه های خود را به شکل منفی و نادرست ارزیابی کرده و پیامدهای نگران کننده ای را برای مشکلات خود در نظر بگیرد و هم چنین طرز فکر وی حالت انعطاف ناپذیر همه یا هیچ دارد که مانع حل مساله در فرد می شود (طاهری، پورمحمدرضای تجریشی، سلطانی، 1391).
به نظر اشنایدر امید عبارت است از توانایی درک شده برای تولید راههای به سمت اهداف خوشایند، همراه با انگیزه ی درک شده برای استفاده از آن راهها تا فرد به هدف مورد نظر برسد. امید نیروی هیجانی است که تحلیل را به سمت موارد مثبت هدف هدایت کرده و به انسانها انرژی می دهد (دبیری، 1393).
تعاریف امید
فرهنگ لغت وِبستر امید را «تمایل به تکمیل چیز با ارزشی با احتمال واقعی تحقق همراه با تداوم انتظار وقوع آن» تعریف میکند. در فرهنگنامهی رندم هاوس نیز امید به صورت «انتظار مثبت فعال و مداوم برای تعقیب در جهت یک شایستگی مطلوب معقول» تعریف شده است. در طول دههی 1950 تا 1960 روان پزشکان و روان شناسان، امید را تحت عنوان کلی «انتظار مثبت برای دست یافتن به هدف» مطالعه میکردند (منینجر، 1959). این دیدگاه امید را به عنوان یک سازهی تک بعدی، شامل این انتظار که اهداف میتوانند محقق شوند، توضیح میدهد. نظریهپردازان در کل تعاریف عملیاتی از امید ارائه کردهاند (اسنایدر، 2012؛ اسنایدر و همکاران، 2005). جنبههای بینظیر تعریف عملیاتی از امید به مبانی نظری بر میگردند. به طور کلی پژوهشگران به دو دستهی مدافعان امید به عنوان شناخت و مدافعان امید به عنوان عاطفه تقسیم میشوند.
در سراسر ادبیات پژوهشی، امید به ویژه به صورت میل و گرایش قوی نسبت به پیامدهای هدف مطلوب تشریح شده است. امید برخی پیامدهای غیرقطعی را در بر میگیرد که به ویژه با مسئلهی «اهمیت» مرتبط است و نیازمند حرکت در جهت نتایج مطلوب است که باید برای زمان مدیدی حفظ شوند و در یک چارچوب زمانی رو به آینده قرار گیرند.
به نظر میرسد که بحث اصلی دربارهی امید این است که آیا امید چیزی واقعی است؟ بسیاری از انسانها امید را آفت و مایهی عذاب میدانند و آن را نوعی وهم و خیال تصور میکنند و به طور کلی مبنای واقعی برای آن قائل نیستند. از نظر آنها امید ساختاری است که در بهترین شکل آن، «بنیاد غیرمنطقی دارد» و در بدترین حالت آن «وجود ندارد».
فرانسیس بیکن هشدار میدهد که امید صبحانه خوب و شام بدی است. پاتریک هنری در یک سخنرانی در کنوانسیون ویرجینیا گفت که برای انسانها طبیعی است که در وهم و خیال امید زیادهروی کنند. بنیامین فرانکلین روزولت میگوید که کسی که با امید زندگی میکند، از امساک خواهد مرد. یا ادگار واتسون اظهار میدارد که امید بین مردگان وجود دارد اما بسیاری آن را باور دارند (اسنایدر، 2012).
Menninger
Francis Bacon
Patrick Henry
Benjamin Franklin Roosevelt
Edgar Watson