مبانی نظری و پیشینه پایان نامه بی اشتهایی عصبی و پر اشتهایی عصبی
مبانی نظری و پیشینه پایان نامه بی اشتهایی عصبی و پر اشتهایی عصبی
مبانی نظری و پیشینه پایان نامه بی اشتهایی عصبی و پر اشتهایی عصبی در 33 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc |
![]() |
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 49 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 33 |
مبانی نظری و پیشینه پایان نامه بی اشتهایی عصبی و پر اشتهایی عصبی در 33 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
- همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
- توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
- پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
- رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
- منبع : دارد (به شیوه APA)
- نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
مقدمه
اختلالات خوردن یکی از اختلالات شایع روانی روان تنی به شمار می روند که مشکلات فراوانی در سلامت جسمانی و عملکرد روانی را باعث می شوند و همچنین، کیفیت زندگی فرد مبتلا را مختل و باعث مرگ و میر می شوند. اختلالات خوردن می توانند با تغییر الگوی غذایی و دریافت نامطلوب مواد مغذی باعث ایجاد اختلالات مرتبط با تغذیه شوند و سلامتی فرد را تهدید کنند (مارتینسن و همکاران، 2010).
اختلالات خوردن، با رفتارهایی از جمله کاهش خوردن، روزه داری، زیاد خوردن و خوردن همراه با استفراغ و استفاده از داروهای ضد یبوست و ادرار آور مشخص می شود این اختلالات همچنین، می توانند منجر به سوء تغذیه، پوکی استخوان، آمنوره، بیماری های قلبی-عروقی و افسردگی شوند. اشکال بالینی این اختلالات بی اشتهایی روانی و پرخوری روانی است (فاوارو و همکاران، 2013).
بی اشتهایی عصبی
اصطلاح بی اشتهایی به از دست دادن اشتها اشاره دارد و اصطلاح عصبی نشان میدهد که نداشتن اشتها نتیجه علل هیجانی است. اغلب افراد مبتلا به این اختلال در همان حال که به خودشان گرسنگی میدهند، با غذا اشتغال ذهنی پیدا میکنند.
گارنر و بامیس (2012) در تحقیقی نشان دادهاند که تقریباً نیمی از افراد مبتلا به بیاشتهایی روانی، اندازههای بدن خود را بیش برآورد میکنند.
در متن بازبینی شدهی ویرایش چهارم کتابچهی تشخیصی وآماری اختلالات روانی (DSM-IV-TR) (کاپلان و سادوک، 2007) معیارهای بیاشتهایی روانی عبارتند از:
الف) امتناع از حفظ حداقل وزن طبیعی متناسب با قد و وزن.
ب) ترس شدید از افزایش وزن.
پ) درک اشتباه از وزن یا شکل بدن.
ت) قطع شدن حداقل سه دورهی پیاپی عادت ماهیانه.
ویژگیهای تشخیصی بیاشتهایی روانی خودداری از حفظ کمترین وزن بهنجار، ترس شدید از افزایش وزن و اختلال قابل ملاحظه در درک تصویر یا اندازه بدن را شامل میشود (کاپلان و سادوک، 2007). شاخص تودهی بدنی مبتلایان به این اختلال باید ≥5/17 باشد. اغلب از دست دادن وزن از طریق کاهش در میزان غذای مصرفی صورت میگیرد، اما برخی افراد با کنار گذاشتن غذاهای پر کالری از رژیم غذایی خود وزنشان را کاهش میدهند. افراد مبتلا به بیاشتهایی روانی از روشهایی مانند استفراغ عمدی، سوءمصرف ملینها و مدرها و ورزش بیش از اندازه برای از بین بردن کالریهای مصرفی استفاده میکنند. برخی تحقیقات نشان دادهاند که بین نمرات نگرشهای خوردن، تمایل به لاغری و نارضایتی از بدن با ورزش کردن شدید رابطهی معناداری وجود دارد. همچنین، شدت ورزش کردن با مدت بستری شدن در بیمارستان ارتباط وجود دارد. مبتلایان به این اختلال به شدت از افزایش وزن و چاق شدن میترسند. این افراد از اندام و وزن خود ادراک تحریف شدهای دارند. عزت نفس این افراد به شدت تحت تأثیر اندام و وزنشان قرار دارد. اگر فردی در جریان رشد (اوایل نوجوانی) دچار بیاشتهایی روانی شود، به جای از دست دادن وزن، ممکن است به وزن مورد انتظار نرسد (کاپلان و سادوک، 2007).
- Garner & Bemis
پراشتهایی عصبی
پراشتهایی عصبی شایعتراز بیاشتهایی است، ولی در حالت کلی اختلالات خوردن بسیار نادرند. علامت اصلیپراشتهایی میل غیرقابل کنترل مکرر برای خوردن مقدار زیادی غذا در مدت کوتاه میباشد. بعضی از مبتلایان به پراشتهایی عصبی، بعد از پرخوری اقدام به پاکسازی میکنند (نوع پاکسازی)، درحالیکه بعضی دیگر از رژیم هایی سفت و سخت در فواصل پرخوری هایشان بهره میجویند
..........
...................
................................