مبانی نظری و پیشینه پایان نامه جرم و مجرمیت (بزهکاری)
مبانی نظری و پیشینه پایان نامه جرم و مجرمیت (بزهکاری)
مبانی نظری و پیشینه پایان نامه جرم و مجرمیت (بزهکاری) در 32 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc |
![]() |
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 181 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 32 |
مبانی نظری و پیشینه پایان نامه جرم و مجرمیت (بزهکاری) در 32 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
توضیحات:
فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد (پیشینه ی پژوهش)
همرا با منبع نویسی درون متنی فارسی و انگلیسی کامل به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
توضیحات نظری در مورد متغیر و همچنین پیشینه در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب برای فصل دو پایان نامه
منبع : دارد (به شیوه APA)
نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
به منظور ارزیابی تفسیرهای جرم و مجرمیت، در وهلهی اول نیاز به این است که این اصطلاحات تعریف شوند و مشخص شود که چه چیزی در تحلیلها گنجانده شوند و چه چیزهایی کنار گذاشته شوند. انجام این کار، بسیار دشوار است. ولی اینکه بخواهیم به طور عادتی در مورد جرم بگوییم که پدیدهای ثابت و واحد است و در مورد مجرمیت بگوییم که آنها خرده گروهی از انسانها هستند که توسط دستهای از ویژگیهای انحرافی محصور شدهاند. در واقع، جرم یک مفهوم لغزشی است که دربرگیرنده رفتارهای مختلفی است و مجرمیت تشکیل دهندهی خردهگروه کاملاً تمایز یافته و همگن نیست (ورتلی، 2011).
نخستین چیزی که توجه به آن ضروری است این است که جرم دارای تعریف قانونی است. یک رفتار زمانی جرم تلقی میشود که قانون خاصی نشانگر غیر قانونی بودن آن باشد. مثالهای متعددی از تعاریف متغیر جرم در طی زمانها مختلف و جوامع مختلف وجود دارد. به عنوان مثال، در بریتانیای فعلی، هر مردی که با دختر زیر 16 سال رابطه جنسی داشته باشد مرتکب به جرم تجاوز جنسی تلقی میشود؛ ولی در عصر ویکتوریا، حتی داشتن رابطه جنسی با دختران 10 ساله نیز قانونی بود. در حال حاضر، در کشورهای جهان، سن رضایت برای رابطه جنسی دختران بین 12-21 سال است، و در این حوزه، حتی تفاوتهایی در درون کشورهای دارای سیستمهای اداری-قضایی چندگانه مانند استرالیا و ایالت متحده وجود دارد. بنابراین، اینکه آیا فردی مرتکب تجاوز جنسی میشود، میتواند وابسته به این باشد که فرد در کجا و چه زمانی زندگی میکند (همان منبع).
نتیجهای که از این قضیه حاصل میشود، این است که هر جرمی میتواند تحت تأثیر مصالح جرمزدایانه، دیگر جرم تلقی نگردد. این مورد در چندین حیطه دیده شده است. سقط جنین، عمل همجنسخواهی و فحشا نمونههایی از چنین رفتارهایی هستند که در سالهای اخیر به طور نسبی یا کامل در بسیاری از مناطق از فهرست جرایم خارج شدهاند. از سوی دیگر، فرایندی وجود دارد که بر عکس روند ذکر شده عمل میکند. سوء استفاده جنسی از کودکان (همانگونه که پیش از این ذکر شده است) که مانند سوء مصرف مواد بیشتر از قبل جرم تلقی شده است. یکی از دیدگاههای جرمشناسی جامعهشناختی –نظریهی تعارض- به طور اختصاصی به دنبال فهم این است که جامعه چگونه تصمیم میگیرد کدام رفتارها جرم هستند، و در پاسخ چنین استدلال میکنند که جرم همواره به شیوهی تعریف شده است که مصالح کلی حکومت را تأمین میکند. تعاریف متغیر از جرم، نظریههای روانشناختی را که بر روی تفاوتهای بین مجرمان و غیر مجرمان تمرکز کردهاند دچار مشکلاتی کرده است. نیمرخهای روانشناختی مجرمان نمیتواند وابسته به ساختار قراردادی قانوی باشد. اگر فردی به خاطر رفتاری امروزه مجرم تلقی شود که در گذشته رفتار مجرمانه تلقی نمیشده است، آنگاه چگونه به طور معنیدار میتوان دربارهی طبیعت مجرمانهی آنها چیزی گفت؟ با علم به این مسئله، برخی از پژوهشگران اشاره به محدودیتهایی در تعاریف جرم کردهاند که در بین فرهنگها و دورههای زمانی متفاوت میباشد. به عنوان مثال، الیس و والش (2000) این بحث را مطرح کردند که ...