مبانی نظری و پیشینه پایان نامه فرزند خواندگی (فرزند پذیری)
مبانی نظری و پیشینه پایان نامه فرزند خواندگی (فرزند پذیری)
مبانی نظری و پیشینه پایان نامه فرزند خواندگی (فرزند پذیری) در 17 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc |
![]() |
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 39 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 17 |
مبانی نظری و پیشینه پایان نامه فرزند خواندگی (فرزند پذیری) در 17 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
- همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
- توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
- پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
- رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
- منبع : دارد (به شیوه APA)
- نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
فرزندپذیری موضوعی کهن هم در عالم واقع و هم در عالم افسانههاست. در تمام کتابهای آسمانی حداقل چند بار دربارهی فرزندپذیری، اهمیت آن و داستانهای مرتبط با آن صحبت شده است. داستان موسی و فرعون شاید یکی از کهنترین این داستانها باشد. داستان ادیپ و به فرزندی پذیرفته شدن او توسط شاه و ملکه سرزمین کورینس نیز از جمله افسانههای مربوط به فرزندپذیری است که فروید با الهام از آن، یکی از با نفوذترین مقولههای روانشناسی رشد و شخصیت را معرفی کرد (رزاقی، 1392).
مطالعات جامعهشناختی نشان می دهد که فرزندپذیری در ابتدا، کارکردی مذهبی داشته است . برای بسیاری از ادیان فرزندپذیری راهی به سوی گشودن دروازهی بهشت بوده و برای برخی قبایل، پذیرش کودک دشمنان راهی برای مصالحه و آشتی و دور ماندن از تهاجم آنها بوده است (کول و دانلی، 1987). در اسلام نیز آنکه هیچ رابطهی نسبی بین والدین فرزندپذیر و فرزندخوانده وجود ندارد اما همواره رسیدگی و مراقبت از ایتام مورد توجه بوده است و نگهداری و مراقبت از کودکان یتیم درون خانواده مورد تاکید بوده و در احادیث پاداش بهشت برای مراقبین نوید داده شده است (دلیرنقینیا، 1393).
سازمان بهزیستی فرزندپذیری را اینگونه تعریف میکند: "فرزندخواندگی عبارت است از سرپرستی کودکان بدون ولی شناخته شده تحت سرپرستی سازمان بهزیستی به خانوادههای متقاضی که واجد شرایط قانون جاری حمایت از کودکان بی سرپرست باشند" (دفتر امور شبه خانواده، 1379). فرزندپذیری به فرایندی اطلاق میشود که در آن بچهای از سوی یک یا چند شخص بالغ که والدین بیولوژیک او نیستند ولی قانوناً والدین او شمرده میشوند در خانوادهای پذیرفته می شود (سادوک و سادوک، 2009). فرزندپذیری را شیوهای از مراقبت کودکان معرفی کرد که در آن رابطهی والد- فرزندی به شیوهای قانونی، عاطفی و اجتماعی بین افرادی برقرار می شود که هیچ رابطه ای به واسطه تولد با یکدیگر ندارند. در این فرایند اجزاء سه گانهی فرزندپذیری (فرزند خوانده، والدین فرزندپذیر و والدین بیولوژیک یا زیستی کودک) هر کدام اهدافی را دنبال میکنند (به نقل از رزاقی، 1392).
این اهداف میتواند متنوع و گسترده با شند اما مهترین هدف برای کودک مراقبت و رفع نیازهای اساسی است که این میتواند همراه با شناخت و آگاهی کودک یا غیر آن باشد. برای والدین فرزندپذیر این هدف، همان فرزند پذیری، تجربة والدینی و پاسخ به فقدانهایی است که تجربه کرده اند. برای والدین زیستی رهایی از یک فشار روانی بزرگ که معمولا بارداری ناخواسته به آنها تحمیل میکند از مهمترین هدفهایی است که آنها دنبال میکنند. در کشور ما ممکن است، والدین اصلی مستقیماً در فرایند فرزندپذیری حضوری نداشته باشند. با این حال فرزندپذیری با روشهای مختلفی اتفاق میافتد که برخی مشخصهها منجر به تفکیک و تقسیمبندی آن میشود. اینکه چه کودکی و با چه مشخصاتی به فرزندی سپرده میشود یا اینکه این کودک از چه مسیری و به چه نحو به فرزندی سپرده میشود، تعیین کنندهی نوع فرزندپذیری است (به نقل از رزاقی، 1392).
انواع فرزندخواندگی
امروزه در دنیا گزینههای مختلفی برای پذیرش فرزند وجود دارد که والدین فرزند پذیر میتوانند بهترین گزینه را بر اساس اینکه کدام گزینه نیازها و ارزشهای خانوادگی آنها را پاسخ میدهد، انتخاب نمایند. به هر حال هر کدام از این گزینهها مزایا و معایبی نیز دارند.
فرزندپذیری موسسه ای
در ایالات متحدهی آمریکا موسساتی وجود دارند که والدین زیستی کودک ر ا به این مؤسسات سپرده و این مؤسسات طبق فهرستی که از متقاضیان فرزندپذیری دارند، والدین فرزند پذیر را انتخاب میکنند. در بیشتر موارد، والدین زیستی و والدین فرزند پذیر ارتباط برقرار کرده تا بین آنها اطلاعات لازم مبادله شود .بیشتر موارد فرزندپذیری در ایران به شیوه موسسهای و از طریق سازمان بهزیستی کشور انجام میگیرد؛ با این تفاوت که والدین زیستی به طور مستقیم کودک خود را به سازمان بهزیستی واگذار نمیکنند، بلکه این واگذاری از طریق مراجع قضایی عملی میشود. با این توضیح به استثنای مواردی که به طور غیر رسمی اتفاق میافتند و معمولا فرزندپذیری شفاف و مستقل را شامل میشود، کلیهی موارد فرزندپذیری از طریق سازمان بهزیستی اتفاق میافتد(به نقل از رزاقی، 1392).
فرزندپذیری موسسهای، کودکان با نیازهای خاص
این شیوه فرزندپذیری کودکانی را در برمی گیرد که دارای نیازهای ویژه هستند مانند کودکان دارای اختلالات عاطفی، کودکان عقب ماندهی ذهنی یا کودکان معلول (به نقل از رزاقی، 1392).
Oedipus
Freud
Cole & Donley
Saduk
Adoption Triad
Adoptee
Adoptive Parents
Biologic Parents
Institutional Adoption
Open Adoption & Independent Adoption