مبانی نظری و پیشینه پایان نامه نگرش شغلی
مبانی نظری و پیشینه پایان نامه نگرش شغلی
مبانی نظری و پیشینه پایان نامه نگرش شغلی در 23 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc |
![]() |
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 50 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 23 |
مبانی نظری و پیشینه پایان نامه نگرش شغلی در 23 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
- همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
- توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
- پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
- رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
- منبع : دارد (به شیوه APA)
- نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
مدیریت، برای نگرشهای کارکنان اهمیت زیادی قائل است. نگرشهای کارکنان با رفتارهایی که برای سازمان حساسیت دارد، ارتباط دارد. بهطورکلی، کارکنان، مجموعهای از نگرشهای باثبات و شناختنی نسبت به محیط کار خوددارند که بعضی از آنها عبارتاند از: پرداختها، شرایط محیط کار، شرح وظایف شغل و ...(نافی، 2014). تقسیمبندیهای متعددی درباره نگرش شغلی و سازمانی صورت گرفته و مدلهایی متناسب با این تقسیمبندیها عرضهشده است؛ مثلاً تقسیمبندی سهگانه، نگرش شغلی و سازمانی کارکنان را متأثر از 3 عامل اصلی میداند:
الف) عوامل مادی: افزایش حقوق، افزایش مزایای جانبی و افزایش امکانات رفاهی؛
ب) عوامل فرهنگی: کسب اطلاعات درباره شرح وظایف خود، امکان افزایش معلومات و ارتقای تحصیلی؛
ج) عوامل مربوط به محیط کار: امنیت شغلی، نداشتن دلهره، مشارکت کارکنان در تصمیمگیریها و همکاری با دیگر کارکنان (به نقل از عظیمی، گودرزی، پیرایش و عبدی زرین ، 1390).
تقسیمبندی چهارگانه دیگری نیز، نگرش شغلی و سازمانی کارکنان را متأثر از 4 عامل اصلی میداند:
الف- عوامل سازمانی؛
ب - عوامل محیطی؛
ج- ماهیت کار؛
د - عوامل فردی.
برخی دیگر از تقسیم بندی ها، با کنار گذاشتن تقسیم بندی های کلی، دامنه گستردهای را در نظر گرفته و همانند ترز تقسیم بندی بیست و دوگانه را عرضه کرده است. ترز از دیدگاه روانشناختی، عواملی را که میتواند به محیطهای کاری و سازمانی معنا ببخشد و آنها را مطلوب کند، شناخته و راههای عملی ساختن این عوامل را در نظریهای با عنوان جستوجوی معنا در محیط کار تبیین کرده است (نافی، 2014). مدل نگرش شغلی عظیمی و همکاران (1390) با تلفیق تقسیمبندی چهارگانه و تقسیمبندی بیست و دوگانه، تقسیمبندی چهارگانه را متناسب با نوع سازمانهای دولتی ایران در 11 عامل اساسی و تحت مدل فراگیری عرضه کرده است. بر اساس این مدل، عوامل مؤثر بر نگرش شغلی و سازمانی در سازمانهای دولتی، متأثر از 4 عامل اساسی (الف- نیروی انسانی پیرامون، ب- ماهیت شغل و سازمان، ج- عوامل سازمانی و محیطی، و د- عوامل فردی) است. که سه مورد اول بهمثابه متغیرهای مستقل و عوامل فردی بهمثابه متغیرهای تعدیلکننده در نگرش شغلی و سازمانی تأثیر میگذارند. البته هرکدام از عوامل فوق در زیرمجموعه خود از چندین عامل تشکیل میشود.
2-2-1 ویژگىهاى نگرش
ویژگىهاى نگرش عبارتاند از:
1) موضوع: هر آنچه در میدان پدیدار شناختی فرد قرار داشته باشد موضوع نگرش را تشکیل مىدهد؛ مانند: نگرش نسبت به اشیا، افراد، گروهها، سازمانها، وقایع سیاسى، مسائل اقتصادى، موضوعات هنرى، امور فلسفى، خدا، جهان دیگر و مانند آنها. نگرشهاى ما به افراد دیگر، احتمالاً مهمترین نگرشهاى ما هستند.
2) جهتگیرى: نظر موافق یا مخالف فرد با موضوع نگرش است.
3) شدت (والانس): منظور از والانس، درجه موافقت یا مخالفت نسبت به موضوع نگرش است. جزءِ شناختى نگرش ممکن است با موضوع کاملاً موافق باشد و آن را خیر مطلق بداند یا کاملاً مخالف باشد و آن را شرّ مطلق بداند. جزءِ احساسى یا هیجانى نگرش نیز ممکن است بهصورت محبت نامشروط یا تنفّر محض (عقده) در برخورد با موضوع ظاهر شود؛ جزءِ آمادگى نگرش هم ممکن است در برخورد با موضوع بهصورت حمایتى کامل و یا مخالفت جدی نشان داده شود.
4) نوع ترکیب: اجزاى سازنده نظام سهبخشی نگرش ممکن است سطحى، ساده و یا عمقى و پیچیده باشند. کودکان در بُعد ادراکى، محدود و درنتیجه، زودباورند، ولى شناخت بزرگسالان گسترده و خودشان دیرباورند. شرکت در انتخابات براى یک فرد، ممکن است تنها به دادن رأى خلاصه شود، ولى در فرد دیگر با تبلیغات گسترده براى پیروزى کاندیداى موردنظر همراه باشد.
5) هماهنگى: نگرشها گاهى هماهنگ و زمانى ناهماهنگاند؛ ممکن است کسى اعمال قدرت دولت را براى سرکوب مخالفان سیاسى تأیید کند، ولى با قاطعیت دولت در عرصه اقتصادى موافق نباشد. همین فرد ممکن است نگرشهاى هماهنگى نسبت به چند موضوع دیگر داشته باشد (جوادی پور و پارساجو، 1393).
-Trez
-Conception Research in Working Environment