مبانی نظری و پیشینه تحقیق اضطراب (فصل دوم پایان نامه)
مبانی نظری و پیشینه تحقیق اضطراب (فصل دوم پایان نامه)
مبانی نظری و پیشینه تحقیق اضطراب ( فصل دوم پایان نامه ) در 28 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc |
![]() |
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 38 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 28 |
مبانی نظری و پیشینه تحقیق اضطراب ( فصل دوم پایان نامه ) در 28 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
- همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
- توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
- پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
- رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
- منبع : دارد (به شیوه APA)
- نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
رایجترین واکنش به یک عامل فشار روانی اضطراب است. منظور ما از اضطراب هیجان ناخوشایندی است که معمولاً با این کلمات توصیف میکنیم؛ نگرانی، تشویش، تنش، و ترس احساساتی که همه با شدتهای مختلف آن را تجربه میکنند. اختلالات اضطرابی از شایعترین اختلالات روانپزشکی در ایالات متحده و بسیاری از جمعیتهای دیگری است، که مورد مطالعه قرار گرفتهاند. به علاوه مطالعات همواره حاکی از آن بودهاند که این اختلالات مشکلات و عوارض زیادی را سبب میشوند، مقادیر بالایی از خدمات مراقبتهای بهداشتی را صرف خود میکنند، و اختلالات زیادی در کارکرد افراد به وجود میآورند. مطالعات جدید نیز نشان دادهاند که اختلال اضطرابی مزمن میتواند میزان مرگ و میر مرتبط با عوارض بیماری فشارخون اولیه را افزایش دهد. بنابراین بالینگران روانپزشکی و سایر متخصصین باید بتواند اختلال اضطرابی را به سرعت و دقت تشخیص داده و درمان آن را شروع کنند (کلارک و بک، 2014).
اضطراب
ماهیت اضطراب
اضطراب تشویشی فراگیر، ناخوشایند و مبهم است که اغلب علائم دستگاه خودکار (اوتونوم)، نظیر سردرد، تعریق، تپش قلب، احساس تنگی در قفسه سینه و ناراحتی مختصر معده نیز با آن همراه است. مجموعه علائمی که در حین اضطراب وجود دارد اغلب در هر فردی بهگونهای متفاوت از دیگران است؛ علائم اضطراب را میتوان به 4 گروه شناختی، عاطفی، رفتاری و فیزیولوژیک تقسیم کرد. اکثر افراد هنگام مواجه با رویدادهای فشارزا، دچار اضطراب و احساس نگرانی میکنند؛ اما اینگونه واکنشها، پاسخهای بهنجاری به چنین موقعیتها هستند. اضطراب یک حالت برانگیختگی پراکنده، بعد از درک یک تهدید واقعی یا خیالی است که مبتنی بر آینده و متمرکز بر هیجانات هست و میتواند یک پاسخ انطباقی باشد. اضطراب زمانی نابهنجار محسوب میشود که در پاسخ به موقعیتهایی باشد که بهراحتی میتوان با آن کنار آمد و یا بصورت مزمن و پایدار رخ دهد. درواقع اضطراب زمانی مایه نگرانی بالینی میشود و به چنان سطح شدیدی رسیده باشد که توانایی عمل کردن در زندگی روزمره را مختل کند، بهطوری که فرد دچار حالت ناسازگارانهای شده باشد که مشخصه آن واکنشهای جسمانی و روانی شدید است مثلاً افراد با اختلال اضطراب اجتماعی، قبل از سخنرانی برای یک گروه، ظاهر شدن برای اجرای موسیقی و یا شرکت کردن در یک مسابقه ورزشی یا بازی، عصبی میشوند یا میترسند (قادری، 1391).
علائم شایع
احساس اینکه یک اتفاق نامطلوب یا زیانبار بهزودی رخ خواهد داد. خشک شدن دهان، مشکل در بلع، یا خشونت صدا، تند شدن تنفس و ضربان قلب، تپش قلب، حالت لرزش یا پرش عضلات، انقباض عضلات، سردرد، کمردرد، عرق کردن، مشکل در تمرکز، منگی یا غش، تهوع، اسهال، کاهش وزن، خوابآلودگی، تحریکپذیری، خستگی، کابوس، مشکل در حافظه، ناتوانی جنسی اضطراب (دلشوره و ترس مبهم) احساس ناخوشایند ولی یک واکنش عادی به خطر هست، این احساس به دلیل فعال شدن سیستمهای عصبی و در جهت حفاظت فرد در مقابله با شرایط تنشزا بروز میکند، علت اختلال اضطرابی بینظمی پاسخ و پاسخ نامتناسب به موقعیت تنشزاست (سونگ و همکاران، ۲۰۱۵).
اضطراب دارای دو ویژگی اساسی است، ویژگیهای ذهنی (ترس، مشکل در تمرکز و غم و ...) و نشانههای جسمی (افزایش ضربان قلب، کوتاهی تنفس، لرزش، تعرق، قرمزی پوست و حرکات غیرارادی مانند حرکت دست یا صورت، راه رفتن و 000) این نشانههای ذهنی و جسمی به دلیل فعال شدن سیستم عصبی سمپاتیک و اثرات پرشمار آن بر سیستم اعصاب مرکزی و اندامهاست. در حالت عادی فعال شدن سیستم سمپاتیک موجب افزایش هوشیاری و تمرکز و آمادگی جسمی برای مقابله با خطر میشود ولی در وضعیت اختلال اضطرابی بینظمی پاسخ منجر به کاهش عملکرد ذهن و جسم میشود، بعضی بیماریها مانند پرکاری تیروئید و فئوکروموسیتوما، همچنین مصرف بعضی داروها علائمی مانند علائم پیش گفت را در فرد ایجاد میکند. در اینگونه موارد آستانه تحریک فرد برای واکنش به موقعیت ایجادکننده اضطراب کمتر شده و فرد زودتر و بیشتر نشانههای اضطراب را در خود نشان میدهد (استراد و همکاران، ۲۰۱۵).
منین (2013 ) بر این اعتقاد است که فشارخون، حادثه مهمی در زندگی بیماران است و می تواند باعث فروپاشی زندگی اقتصادی، حرفه ای و شخصی افراد شده و عملکرد جسمانی را دچار اختلال کند. ترس، اضطراب، افسردگی و بسیاری مشکلات روانی می تواند برای بیماران ایجاد شود. اضطراب یکی از شایعترین پاسخهای روانشناختی بیماران به فشارخون است (مک لاگین و همکاران، 2011). سطوح اضطراب در بیماران فشارخونی با کیفیت زندگی کمتر و ناخوشیهای روانشناختی بیشتر مرتبط است. مداخلات روانشناختی برای این بیماران میتواند درد، اضطراب شدید، خشم و افسردگی آنها را کاهش داده و باعث بهبود کیفیت زندگی آنها گردد. بهبود کیفیت زندگی بیماران متعاقب اقدامات درمانی از اهمیت فوق العادهای برخوردار است. در جوامع غربی مطالعات فراوانی برای بررسی تأثیر مداخلات درمانی در ارتقای کیفیت زندگی در گروههای مختلف بیماران از جمله بیماران فشارخونی انجام شده است. در ایالات متحده آمار مبتلایان به بیماریهای قلبی عروقی در سال .....
...........
......................
..................................