مبانی نظری و پیشینه تحقیق دیابت ( فصل دوم پایان نامه )
مبانی نظری و پیشینه تحقیق دیابت ( فصل دوم پایان نامه )
مبانی نظری و پیشینه تحقیق دیابت ( فصل دوم پایان نامه ) در 18 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc |
![]() |
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 50 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 18 |
مبانی نظری و پیشینه تحقیق دیابت ( فصل دوم پایان نامه ) در 18 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
- همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
- توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
- پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
- رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
- منبع : دارد (به شیوه APA)
- نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
مقدمه
دیابت اختلال متابولیکی است که با هیپرگلیسمی مزمن و اختلال در متابولیسم کربوهیدرات ها، پروتئین و چربی ها ناشی از کمبود یا فقدان انسولین مشخص شده است. این تغییرات می تواند به سیستم های مختلف بدن صدمه وارد کند و فرد را دچار بیماری های مزمن دیگر نماید که در نهایت روی کمیت و کیفیت عمر تأثیرگذار می باشد (انجمن دیابت آمریکا، 2014). طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت دیابت به عنوان یک اپیدمی خاموش در دنیا به شمار می آید (وثوقی کارکازلو و همکاران، 2012).
سابقه خانوادگی، سن، چاقی و عدم فعالیت بدنی علاوه بر این، عوامل ژنتیکی و محیطی دیابت را تحت تأثیر خود قرار داده است (بیانکو و همکاران، 2013). بر اساس مطالعات انجام شده تعداد بیماران دیابتی در ایران در سال 2010، 2872000 نفر می باشد که این مقدار تا 2030 به 5981000 می رسد و هر ساله 155 هزار مورد جدید به آمار بیماران دیابتی در ایران نیز اضافه می گردد (شاو و همکاران، 2010).
بیماری قند یا به عبارت دیگر دیابت بیماری مزمنی است که در نتیجه اختلال در تولید و عملکرد انسولین در بدن به وجود می آید. دیابت یا به علت فقدان انسولین یا به علت وجود عواملی که مخالف انسولین عمل می کنند، به وجود می آید. نتیجه ی عدم کفایت عمل انسولین افزایش غلظت گلوکز خون است. اختلالات متابولیک دیگر نیز روی می دهد، نمونه بارز آن افزایش اجسام کتونی خون در هنگام کمبود شدید انسولین است (آلنسو و همکاران، 2014).
به طور کلی دیابت به چهار گروه دیابت نوع یک، دیابت نوع دو، دیابت حاملگی و دیابت به علل متفرقه تقسیم می شود: دیابت نوع یک که 15-10 درصد کل موارد دیابت را تشکیل میدهد، تولید انسولین از پانکراس به علت از بین رفتن سلول های سازنده انسولین، متوقف می شود. به همین دلیل افراد مبتلا به این نوع دیابت باید از بدو تشخیص، انسولین مورد نیاز بدن را به صورت تزریقات روزانه تامین کنند، به این نوع دیابت، دیابت وابسته به انسولین می گویند (ویلدرموت ، 2015). دیابت وابسته به انسولین ناشی از تخریب و نهایتأ از بین رفتن سلول های B جزایر لانگرهاس پانکراس است که به فقدان تولید انسولین منجر می شود. عاملی که موجب تخریب جزایر می شود ناشناخته است، در بعضی موارد ممکن است یک ویروس باشد. دیابت وابسته به انسولین مستقیمأ به ارث نمی رسد، اگرچه بعضی از افراد ممکن است استعداد به دیابت را به ارث ببرند که در آنها افزایش استعداد ابتلا به این نوع دیابت نشان داده شده است (آلنسو و همکاران، 2014).
دیابت حاملگی به دیابتی میگویند که برای اولین بار در طول حاملگی تشخیص داده می شود. این نوع دیابت معمولا گذراست و بعد از اتمام حاملگی بهبود می یابد. خانم های مبتلا به دیابت حاملگی بعدها در معرض خطر ابتلا به دیابت نوع 2 هستند.
دیابت به علل متفرقه می تواند بر اثر ارث، سابقه فامیلی قوی، سابقه زایمانی بد و یا نوزادان بسیار بزرگ در بدو تولد، ایجاد شود.