مبانی نظری و پیشینه تحقیق پرخاشگری (فصل دوم پایان نامه)
مبانی نظری و پیشینه تحقیق پرخاشگری (فصل دوم پایان نامه)
مبانی نظری و پیشینه تحقیق پرخاشگری (فصل دوم پایان نامه) در 30 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc |
![]() |
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 46 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 30 |
مبانی نظری و پیشینه تحقیق پرخاشگری (فصل دوم پایان نامه) در 30 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
- همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
- توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
- پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
- رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
- منبع : دارد (به شیوه APA)
- نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
پرخاشگری
تعریف و اهمیت توجه به پرخاشگری
پرخاشگری مفهوم بسیار پیچیدهای است. این رفتار از یک سو تحت تأثیر عوامل موقعیتی و روانشناختی است و از سوی دیگر، عوامل ژنتیک و زیستشناختی در استقرار و گسترش آن نقش بسیار عمدهای بازی میکنند. از اینرو، ارائهی تعریفی دقیق و عینی از این سازه دشوار است. با این وجود بارون و ریچاردسون (2013)، در تعریف پرخاشگری نشان دادند که هدف اینگونه رفتارها تخریب و آسیبرسانی به یک موجود زنده و اموال اوست، رفتاری که سبب بروز واکنشهای دفاعی و اجتنابی از سوی قربانی میشود.
پرخاشگری یکی از اختلالات مهم در روانشناسی بالینی و روانپزشکی است. حدود یک سوم تا نیمی از مراجعهکنندگان به مراکز روانشناسی و روانپزشکی، مشکلات پرخاشگری و رفتارهای ضداجتماعی دارند. کودکان مبتلا، بهشدت در معرض طرد همسالان، عملکرد ضعیف تحصیلی و افزایش تدریجی رفتار پرخاشگرانه (پترسون، رید و دیشییون، 2014) و همچنین آمادهی ابتلا به اختلالهای خلقی، مصرف مواد، بزهکاری و اختلال شخصیت اجتماعی در بزرگسالی هستند (سادوک و سادوک، 2009، ترجمهی رضاعی و رفیعی، 1390).
کلمهی انگلیسی «aggress» در آغاز به معنی هجوم مفروض بود زیرا در جنگ به پیش رفتن و آغاز حمله گفته میشود. پرخاشگری کردن «aggressing» ریشه در به پیش رفتن به سوی هدفی بدون دید، دودلی یا ترس بیجهت تعریف میشود (پترسون، رید و دیشییون، 2014). کاپلان و سادوک (، ترجمهی رضائی، 1390) گفتهاند که پرخاشگری عبارت است از رفتاری که به قصد صدمه زدن به موجود زنده انجام میگیرد. این عمل درحالی انجام میگیرد که فرد مرتکب آن از چنین رفتاری اجتناب میورزیده است. بارون و ریچاردسون (2013) پرخاشگری را بهعنوان نوعی رفتار جهتدار که به سوی هدفی مخرب و آسیبرساننده به دیگران تعریف شده است.
بهطورکلی روانشناسان در مورد تعریف پرخاشگری با هم توافق ندارند. موضوع اصلی این است که آیا پرخاشگری را باید بر اساس پیامدهای قابل دیدن تعریف کرد یا بر اساس مقاصد فردی که آن را بروز میدهد؟ بعضی پرخاشگری را رفتاری میدانند که به دیگران آسیب میرساند یا میتواند آسیب برساند. پرخاشگری ممکن است بدنی باشد مانند لگد زدن، گاز گرفتن، یا لفظی باشد؛ نظیر فریاد زدن، رنجاندن و یا بهصورت تجاوز به حقوق دیگران باشد مانند چیزی را به زور از دیگری گرفتن، رفتار پرخاشگرانه بروز عکسالعملهای منفی را به دنبال دارد که خود احساسات ناخوشایند نوجوان را تشدید میکند (بارون و ریچاردسون، 2013). دربارهی تعریف پرخاشگری این موضوع مطرح است که آیا پرخاشگری را باید براساس پیامدهای قابل مشاهده آن تعریف کرد یا براساس مقاصد شخصی آن را مورد بحث قرار دهیم، زیرا عدهای پرخاشگری را رفتاری میدانند که به دیگران آسیب میرساند. نوع پرخاشگری ممکن است بدنی یا لفظی و یا بهصورت تجاوز به حقوق دیگری باشد. از مشخصههای مهم این تعریف عینی بودن آن است یعنی شامل آن قسمت از رفتارهایی میشود که قابل مشاهده باشند (اکبری، 1393).
بعضی نظریهپردازان پرخاشگری وسیلهای را از پرخاشگری خصمانه جدا میسازند، پرخاشگری وسیلهای رفتاری است که در جهت آسیب رساندن به هدفی و پرخاشگری خصمانه را رفتاری در جهت آسیب..........