مبانی نظری و پیشینه پژوهش خیانت زناشویی ( فصل دوم پایان نامه )
مبانی نظری و پیشینه پژوهش خیانت زناشویی ( فصل دوم پایان نامه )
مبانی نظری و پیشینه پژوهش خیانت زناشویی ( فصل دوم پایان نامه ) در 18 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc |
![]() |
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 69 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 18 |
مبانی نظری و پیشینه پژوهش خیانت زناشویی ( فصل دوم پایان نامه ) در 18 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
- همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
- توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
- پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
- رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
- منبع : دارد (به شیوه APA)
- نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
تعریف
خیانت زناشویی موضوعی است که زوج درمانگران به صورت منظم در کارهای بالینی شان با آن مواجه می شوند و می تواند تجربه ای گیج کننده و دردناک برای همه ی کسانی باشد که با آن درگیرند، افزون بر این، خیانت یکی از دلایل عمده ی طلاق و از هم پاشیدن ازدواج است (اسچیکلفورد، گوتز و بیسر، 2014). عموم مردم اذعان دارند که هر چند عشث رومانتیک می تواند کشش متقابل شدیدی بین زن و مرد جوان به وجود آورد، ولی این عشق معمولاً از عمر چندانی برخوردار نیست و زمانی که شور اولیه آن از بین برود می توان انتظار داشت که رابطه ی زناشویی نیز که بر اساس چنین عشقی استوار گردیده است، متزلزل شده و از هم بپاشد.
خیانت، عبور از فرد از مرز رابطهی زناشویی با برقراری صمیمیت فیزیکی یا عاطفی فرد با فردی خارج از حیطه زناشویی است. خیانت شامل برقراری ارتباط جنسی یک فرد متأهل با جنس مخالف، خارج از چارچوب خانواده (غیر از همسر) است (رفیعی، حاتمی و فروغی، 1390).
خیانت زناشویی بر اساس یک تعریف کلی نقض تعهد رابطه دو نفره است که منجر به شکل گیری درجاتی از صمیمیت عاطفی و فیزیکی با فردی خارج از این رابطه می شود (مدرسی، زاهدیان و هاشمی محمدآباد، 1393). علی رغم این که خیانت زناشویی یک مفهوم رایج در ازدواج است اما به صورت ناچیزی شناخته شده است و با توجه به تابو بودن مسأله، پیشینه و بررسی روشنی در ارتباط با این موضوع وجود ندارد (آویرام و آمیچای- هامبورگر، 2013).
انواع خیانت
الف) خیانتهای عاطفی: یکی از زوجین به دلایل مختلف، مشکلات و مسائل عاطفی خود را بیش از آنکه با همسرش مطرح کند، با فرد دیگری خارج از خانواده اش در میان میگذارد و از او حمایت عاطفی می جوید. بیوفاییهای عاطفی اشکال مختلفی مثل ارتباط اینترنتی، ارتباط در محیطهای کاری و ارتباطات تلفنی دارد این نوع خیانت در زنان بیشتر است.
ب) خیانتهای جنسی: به معنای روابط جنسی مرد یا زنی متاهل با جنس مخالف است که غریبه باشد که این خیانت در همهی فرهنگها ناپسندیده تلقی میشود. این ارتباطات شامل ارتباط با زنان خیابانی، ارتباط جنسی با همجنسان است. این نوع خیانت در مردان بیشتر از زنان است.
ج) خیانتهای مرکب: که شامل ترکیبی از خیانت عاطفی و خیانت جنسی میباشد. این نوع خیانت بیشترین نوع آن است که گاهی از روابط جنسی به روابط عاطفی و گاهی از روابط عاطفی به روابط جنسی کشیده میشود و سختترین نوع خیانت از نظر درمان است (استیگلیتز، گورون، کاپلان و وینکینگ، 2012).
علل خیانت
1. نارضایتی از زندگی زناشویی: افرادی که از زندگی زناشویی خود خشنود نیستند چهار بار بیشتر از سایر افراد مرتکب بی وفایی میشوند.
2. طلاق: در مقایسه با افرادی که هرگز طلاق نگرفتهاند، افرادی که قبلاً طلاق گرفتهاند بیشتر احتمال دارد که مرتکب بی وفایی شوند.
3. پایین بودن سن ازدواج: افرادی که در سن پایین ازدواج کردهاند، احتمال بیشتری دارد که مرتکب بی وفایی شوند.
4. وضعیت شغلی: افرادی که خارج از منزل مشغول به کار هستند احتمال بیشتری دارد که مرتکب بی وفایی شوند.
5. درآمد: افراد دارای درامد بالا نسبت به افرادی که درامد پایین دارند احتمال بیشتری دارد که به همسر خود بی وفا باشند.
6. تحصیلات: افراد دارای تحصیلات بالا نیز بیشتر از سایر افراد در معرض بی وفایی قرار دارند.
7. فقدان عقاید مذهبی: کسانی که هرگز در مراسم مذهبی و مساجد شرکت نمیکنند، 5/2 برابر بیشتر از آنهایی که شرکت میکنند، در معرض ارتکاب به بی وفایی قرار دارند.
8. نیازهای برآورده نشده، تعارضات حل نشده، عزت نفس پایین، عوامل شخصی روانی و عوامل فرهنگی و محیطی همگی در بروز بی وفایی نقش دارند.
9. زن یا مرد احساس میکنند مستحق این هستند که شاد و خوشحال باشند و روابط آزادانه داشته باشند.
10. ازدواج از اول به صورت تحمیلی صورت گرفته باشد.
11. یکی از زوجین از نظر زوج دیگر زیبا و جذاب نباشد.
12. خیانت از نوع آشیانه خالی: پس از اینکه فرزندان ازدواج کردند و خانه را ترک کردند رابطه زوجین سرد میشود و احساس تنهایی میکنند و برای تسکین تنهایی و نارضایتی به سمت خیانت کشیده میشوند.
13. عامل جنسی که شامل تهییج، کنجکاوی و جدید بودن موضوع است (گلاسو رایت 1999، به نقل از اسچیکلفورد، 2014؛ کارتر، 2010، ترجمهی امیرینیا و آقازاده، 1393).
نقش عوامل شخصیتی و روانی افراد در خیانت
روابط خارج از ازدواج به خودشیفتگی افراد، اعتماد به نفس شکننده، نیاز برای حفظ عزتنفس و اختلالات روانی نسبت داده شده است. یکی از قوی ترین عوامل پیش بینی کنندهی بی وفایی خودشیفتگی شخصیتی است. زنانی که خودشیفتگی زیادی دازند پیش بینی می شود که ممکن است به دنبال جلب توجه باشند، قرار ملاقات بگذارند، شب در جایی بمانند و همهی این ها موجب می شود که روابط خارج از ازدواج و یا روابط جنسی خارج از ازدواج داشته باشند. علاوه بر خودشیفتگی دو عامل قوی پیش بینی کنندهی بی وفایی احساس مسئولیت پایین و روان پریشی(اختلال شدید روانی) هستند که عنصر مشترک آن ها تکانشگری و ناتوانی در خویشتن داری و به تأخیر انداختن لذت است.
واکنشهای مردان و زنان به خیانت
مردان:
1. قطع رابطهی زناشویی
2. انتقام گرفتن
3. به دنبال یافتن معشوقه برای خود
زنان:
1. بحث و گفتگو در مورد بی وفایی
2. مواجهه کردن همسر با مسئلهی بی وفایی و صحبت با او
3. کار بر روی بهبود رابطهی فعلی و بازسازی آن
4. بخشیدن همسر
5. افکار بی وفایی
6. نا امیدی و پریشانی
7. احساس نا امنی و تردید نسبت به خود
8. کاهش عزت نفس
زنان تصور میکنند که برقراری رابطهی نامشروع وقتی که برای عشق باشد موجه است، در حالی که مردان وقتی آن را موجه میدانند که برای عشق نباشد. زنها برای رابطهی نامشروع خود احساس پریشانی و گناه میکنند، اما مردان از آن لذت میبرند (سودانی، کریمی، مهرابیزاده هنرمند و نیسی، 1391؛ کروکی، 2013).
- Marital Infidelity
- Shackelford
- Besser
- Goetz
- Aviram
- Amichai-Hamburger
- Stieglitz
- Gurven
- Kaplan
- Winking
- Glass
- Wright
- Kuroki