مبانی نظری و پیشینه پژوهش کمال گرایی ( فصل دوم پایان نامه )
مبانی نظری و پیشینه پژوهش کمال گرایی ( فصل دوم پایان نامه )
مبانی نظری و پیشینه پژوهش کمال گرایی ( فصل دوم پایان نامه ) در 24 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc |
![]() |
دسته بندی | پیشینه متغیر های روانشناسی |
فرمت فایل | doc |
حجم فایل | 48 کیلو بایت |
تعداد صفحات فایل | 24 |
مبانی نظری و پیشینه پژوهش کمال گرایی ( فصل دوم پایان نامه ) در 24 صفحه ورد قابل ویرایش با فرمت doc
توضیحات: فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد و دکترا (پیشینه و مبانی نظری پژوهش)
- همرا با منبع نویسی درون متنی به شیوه APA جهت استفاده فصل دو پایان نامه
- توضیحات نظری کامل در مورد متغیر
- پیشینه داخلی و خارجی در مورد متغیر مربوطه و متغیرهای مشابه
- رفرنس نویسی و پاورقی دقیق و مناسب
- منبع : دارد (به شیوه APA)
- نوع فایل: WORD و قابل ویرایش با فرمت doc
قسمتی از مبانی نظری متغیر:
سالها است که کمالگرایی مطرح شده ست و اکثر تعاریف عمدتا کمال گرایی را ویژگی ناکارآمد در نظر میگیرند. ژانت اولین فردی که در خصوص کمال گرایی نوشت. او کمالگرایان را افرادی با عقاید محکم و ثابت میدانست و در نتیجه، سختی عقاید و انعطافناپذیری یکی از اولین خصوصیاتی بود که درباره کمالگرایی مطرح شد(عبدخدایی، مهرام، ایزانلو، 1390).
کمالگرایی به منزله تمایل پایدار فرد به وضع معیارهای کامل و دست نیافتنی و تلاش برای تحقق آنها که با خود ارزشیابی های انتقادی از عملکرد شخصی همراه است، تعریف شده است (دمت، 2015). از سوی دیگر بعضی یافتهها بر حسب کنش وری مثبت و منفی کمالگرایی، تقسیمبندیهای دوگانه کمال گرایی بهنجار-نابهنجار و مثبت و منفی را معرفی کرده اند (عبدخدایی، مهرام، ایزانلو، 1390). برخی با تمایز بین کمال گرایی بهنجار و نوروتیک معتقد هستند که کمالگرای بهنجار از تلاش و رقابت برای برتری و کمال لذت میبرد و در عین حال محدودیتهای شخصی را به رسمیت می شناسد اما کمالگرای نوروتیک به دلیل انتظارات غیر واقع بینانه هرگز از عملکرد خود خشنود نخواهد شد و از منظر خودش هرگز کاری را خوب انجام نمیدهد که بتواند از آن احساس لذت ببرد. این افراد ناشکیبا و بی نهایت خود انتقادگر هستند. در کمالگرایی بهنجار اشخاص به کارهای سخت روی آورده و با هدف موفقیت، برانگیخته شده و ضمن تاکید بر معیارهای سطح بالای عملکردی، میتوانند واقعیت های بیرونی را درک کرده و محدودیت ها را بپذیرند. ولی کمال گرایی نابهنجار با ترس از شکست برانگیخته شده و در نتیجه در خصوص دستیابی به اهداف سطح بالا و غیر واقع بینانه دائما نگران هستند (ایجان و همکاران، 2013).
کمالگرایی منفی و مثبت
کمالگرایی را دارای جنبه های مثبت و منفی میدانند و آن را معادل کمال گرایی بهنجار و روان آزرده قرار می دهند. کمالگرایی مثبت، به جای اضطراب و نگرانی در مورد عدم تحقق اهداف و معیارهای دست نیافتنی، مثبت نگری و خوش بینی و آرمانهای تحقق پذیر را در فرد فعال می سازد. به نظر هویت و فلت (1991؛ به نقل از عبدخدایی، مهرام، ایزانلو، 1390)، کمالگرایی منفی را دارای سه مولفه میداند که به عنوان سه بعد کمالگرایی تعریف میشود و به صورت صفات شخصیتی در افراد تثبیت میشوند.
. Egan
.Fellet